Generell info for valpekjøpere

Vurderer du å skaffe deg hund? Ta POND testen her: TestVi ønsker å oppdrette rasetypiske Berner Sennen, med god helse og godt gemytt. Vårt ønske er å få opp levealderen til Berner Sennen, derfor avler vi først og fremst ikke bare for å ha noen valper å skulle selge, men setter høye krav til de hundene vi bruker i avl. Dessverre er det ingen som kan garantere verken for mennesker eller dyr å ikke bli syke eller å få helseplager, men som oppdretter gjør vi vårt ytterste for å minimere risikoen.

Det er viktig for oss at valpene får en god start her i livet, derfor legger vi mye arbeid i å prege og sosialisere valpene. Valpene skal være sosiale og tillitsfulle når de kommer til sine nye hjem. De vokser opp i «stuen» der de kan være mye sammen med oss. De blir tidlig preget av hjemmets mange lyder og av menneskene som kommer på besøk. De får også muligheten til å være mye ut.

Det å gå til anskaffelse av en valp, er et valg som skal være vel gjennomtenkt og planlagt og noe som hele familien er enige om. At man er innforstått med det at man tar imot et nytt familiemedlem som skal være til stor glede for dere i mange år fremover og med de forpliktelser et hundehold medfører.

Vi synes derfor det er viktig at du investerer tid i din hunds oppvekst og sørger for at hverdagsdressuren og sosialiseringen er på plass, da får du en velfungerende og omgjengelig hund.
Vi vil også anbefale valpekjøpere å gå på valpekurs,  det lærer du og valpen din mye av og grunnlaget for å gå videre er lagt. God sosialisering er veldig viktig for valpen/unghunden.

Vi krever som oppdretter at valpen blir HD og AA røntget mellom 12 – 16 måneders alderen. Dette er noe som også vil stå i kontrakten. 

Pris for valpen:  Kr 25 000,- 

Når du kjøper valp, får du med valpepakke, som inneholder blandt annet: 
– Stor sekk med tôrfor
– VOM
– Hundebånd/ Halsbånd
– teppe med kjent lukt fra fra mor
– Info perm
– Pass

Når det gjelder valg av valp, er det lov og komme med ønsker, men først når valpene er ca. 7 uker gamle, tar vi en helhetsvurdering om hvilken valp som passer best til hvem. Så klart gjør jeg hva jeg kan for at alle skal få den valpen de ønsker.  Det er først de siste ukene at valpene utvikler personlighet, derfor drøyer jeg med og ta den avgjørelsen. 

Vi ønsker å være der for våre valpekjøpere. Den første tiden etter at valpen har flyttet fra oss er viktig og mange spørsmål kan dukke opp. Våre valpekjøpere skal kunne vite at de kan komme til oss for råd og veiledning. 24 timers telefonhjelp i hele hundens liv. Vi setter stor pris på når våre valpekjøpere ringer eller sender e-mail til oss for å fortelle oss hvordan det går, gjerne med bilder, det setter vi alltid stor pris på. Derfor håper vi at våre valpekjøpere holder kontakten med oss.