Om oss

Vår familie består av min mann Arne og meg (Anne-Marie)  og våre Berner Sennen hunder. Vi bor i Skjeberg i Sarpsborg.  Her har vi et hus med stor tomt som er inngjerdet, så hundene kan løpe fritt.

I 1993 fikk vi vår første hund i sammen, da med en mindre rase, Cavalier King Charles Spaniel.  I år 2000 fikk jeg endelig min drøm oppfylt. Da fikk vi vår først Berner Sennen tispe (Cheeba) Hun var en veldig spesiell hund som jeg aldri kommer til å glemme, og vil for alltid ha en helt spesiell plass i hjertene våre. Dessverre hadde Cheeba sterk HD, grad E på begge sider, men vi var allikevel heldig å få ha henne hos oss i 6 år.
Etter det er det kun Berner Sennen som er aktuelt for vår familie. Flotte, hengivende og harmoniske familiehunder.
De to første Bernerne vi hadde var ikke hunder som egnet seg til avl, og det var heller aldri tanken at vi skulle drive med det. Vi ville bare ha en fin familiehund. 

I 2008 bestemte vi oss for å få en Berner til i huset. Da ønsket jeg meg ei tispe som jeg kunne bruke litt på utstillinger, og evt. brukes i avl hvis det viste seg at hun egnet seg til det. Så jeg bestemte meg for å bruke god tid, og sjekket rundt både i Norge, Sverige og Danmark. Jeg endte da opp med å kjøpe Sennendoa`s Donna fra Fyn i Danmark. Noe jeg aldri angret på. Donna og jeg fikk et helt spesielt bånd.

Mars 2012 fikk Donna sitt første kull. Far til kullet var: Yo-Yo Bentley Av Hiselfoss. Det var starten på vårt lille oppdrett. Siden har det blitt noen kull. Det har blitt min store lidenskap. Jeg ønsker å drive et avl arbeid, som bringer fram noe positivt for rasen. Ikke bare å ha noen valper å selge, men det å få fram sunne, friske, godt sosialiserte hunder, det er det som driver meg.  Jeg sitter i styret i NBSK avdeling Østfold. Er veldig glad for at vi har en så fin klubb, hvor vi har felles trening og fint sosialt samvær med andre som også har Bernere. Det er også veldig fint tilbud til mine valpekjøpere, at det finnes en klubb, hvor de kan få hjelp, gode råd, eller bare få dele erfaringer med andre.