Om oss

Vår familie består av min mann Arne og meg (Anne-Marie) Antallet Bernere varierer litt, men pr i dag, bor det tre Bernere hjemme hos oss. Vi bor i Fredrikstad i Østfold. Her har vi et hus med stor hage som er inngjerdet, så hundene kan løpe fritt.

Vi er så heldige at vi har flere eiere av Berner Sennen i nabolaget vårt, og vi treffes daglig på turer i skog og mark, noe både vi og hundene setter stor pris på. Tirsdag treffes vi ofte på Berner klubben i Sarpsborg. (Agnalt Grendehus) Der har vi noen ildsjeler som virkelig står på, det har ført til en veldig fin klubb, flott tilbud til alle, her kan man få hjelp hvis man skulle trenge det. Vi har diverse form for hundetrening med dyktige instruktører, og minst en gang i måneden har vi miljøtrening, som er veldig bra. Mer info om Berner klubben finner du på Facebook gruppe, NBSK. Avd Østfold.

Er så glad vi har en så fin klubb, med så mange flotte mennesker og Bernere. Vi stor koser oss med hundene våre, og det flotte hundemiljøet rundt oss. Jeg er også selv sittet i styret i NBSK Østfold.

Våre hunder:

I 1993 fikk vi vår første hund i sammen, da med en mindre rase, Cavalier King Charles Spaniel. (Laika)
I år 2000 fikk vi vår først Berner Sennen tispe (Cheeba) Hun var en veldig spesiell hund som jeg aldri kommer til å glemme, og vil for alltid ha en helt spesiell plass i hjertene våre. Dessverre hadde Cheeba sterk HD, grad E på begge sider. Men vi var allikevel heldig å få ha henne hos oss i 6 år. Etter Cheeba er det kun Berner Sennen som er Aktuelt for vår familie. Flotte, harmoniske familiehunder.

De to første Bernerne vi hadde var ikke hunder som egnet seg til avl, og det var heller aldri tanken at vi skullle drive med det. Vi ville bare ha en fin familiehund. Cheeba var ei veldig fin og raseriktig tispe, og hadde helt sikkert gjort det bra eksteriørmessig. Men, som tidligere nevnt, hadde hun dessverre HD. Chila var ikke en rasetypisk Berner, men hadde en herlig personlighet. Ei herlig kosejente, men også en liten røver. Hun elsket barn og blir ikke lei, selv om de kan mase rundt henne. Hun og Arne fikk et helt spesielt bånd. Arne elsker å vandre timesvis og også noen ganger dagevis i fjellet, så de har hatt mange fine turer i sammen.

I 2008 bestemte vi oss for å få en Berner til i huset. Da ønsket jeg meg ei tispe som jeg kunne bruke litt på utstillinger, og evt. brukes i avl hvis det viste seg at hun egnet seg til det. Så jeg bestemte meg for å bruke god tid, og sjekket rundt både i Norge, Sverige og Danmark. Jeg endte da opp med å kjøpe Sennendoa`s Donna fra Fyn i Danmark. Noe jeg aldri har angret på. Det er Lone og Fleming Pedersen som har Sennendoa`s kennel. Jeg liker veldig godt måten de driver sin kennel på, veldig seriøst, og man merket at de vet hva de driver med. Begge er instruktør og Lone satt i styret i DBSK avd Fyn. Jeg synes jeg har vært verden heldigste som fikk Donna. Hun er ei utrolig snill og rolig tispe, er svært lærevillig. Donna gjør ting med glede bare hun skjønner hva du vil, ikke egenrådig eller sta på noen måte. Glad i alle. Hun er en veldig myk hund, så i begynnelsen så var det mye som var litt skummelt. Donna har gjort det bra på utstillinger, og hun ble også rønket fri for HD/AA. Mars 2012 fikk Donna sitt første kull. Far til kullet var: Yo-Yo Bentley Av Hiselfoss. Det var starten på vårt lille oppdrett.